Til forsiden
Andelsboligforeningen Beringsgaard
Bestyrelsen
Rygepolitik
Nyttige oplysninger
Selvbetjening

HISTORIE

Andelsboligforeningen "Beringsgaard" er stiftet i 1942. Boligforeningens første boligafdeling er taget i brug i 1943, under 2. verdenskrig. I en 10-årig periode, frem til 1953, ekspanderede boligforeningen kraftigt, således at man ved udgangen af dette år var nået op på 5 boligafdelinger med i alt 289 boliglejemål og 9 erhvervslejemål.

Sidst i 1950´erne var der atter byggeaktivitet og i 1960 tog man endnu en afdeling i brug - med 113 boliglejemål og 6 erhvervslejemål. I 1970 tog man atter en afdeling i brug - en afdeling med 40 store 3- og 4-værelses lejligheder og med elevator, hvilket vel på dette tidspunkt var meget moderne. Alle de nævnte byggerier er beliggende i den centrale del af Horsens Midtby.


Foreningen udvider
I 1975 blev boligforeningens største boligafdeling taget i brug - et byggeri, som blev præmieret for moderne arkitektur og som indeholder 318 boliglejemål. Her varierer lejlighedsstørrelserne fra mindre 1- værelses lejligheder til store 5- værelses lejligheder - byggeriet er beliggende i Østbyen og blev således starten til en interesse for denne bydel fra boligforeningens side.

I de senere år er det blevet til 4 nye boligafdelinger - heraf er de 3 beliggende i Østbyen og 1 er beliggende i Horsens centrum. Den ene af de nyere boligafdelinger i Østbyen kaldes af mange den flotteste almene boligbebyggelse i Horsens og det er vi selvfølgelig lidt stolte af.

Boligforeningen råder i dag over 796 almene familieboliger, 88 ældreegnede familieboliger/ ældreboliger, 22 ungdomsboliger og 13 erhvervslejemål. For de 88 ældreegnede/ ældreboliger gælder det, at Horsens Kommune har anvisningsret til disse boliger.

Boligforeningen bestræber sig på at være en moderne udlejningsvirksomhed, som prioriterer servicen til medlemmer og beboere højt - ikke mindst den daglige service til vore beboere lægger os meget på sinde - boligforeningen skal være et godt sted at være lejer hos.

Andelsboligforeningen Beringsgaard | Gl. Jernbanegade 3 | 8700 Horsens | Tlf.: 75 66 67 67 | post@bolighorsens.dk